» За Нас


Защо НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ НП ООД?


Напоителни Системи НП ООД - Разград - автоматизирани напоителни системи Rain Bird
Когато качеството е от значение
Когато цената е от значение
Когато стилът е от значение
Когато ефективността е от значение
Когато надежността е от значение
Когато икономията на вода е от значение

Когато всичко е от значение:
НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ НП ООД

Където и да сте в България не се колебайте да ни потърсите - чрез нашите мобилни групи и подизпълнители ще изпълним всеки Ваш обект, качествено и в срок.

Професионално отношение, коректност и качество – това е визитката ни.

Знаете ли, че изкуственото напояване се заражда почти по едно и също време в Египет и Месопотамия приблизително 6000 г. пр.н.е. През вековете са се развивали различни техники за изкуствено напояване и пренос на вода – примитивни кладенци, циментови канали за вода играещи ролята на тръби; водно колело с прикачени съдове за извеждане на вода от водоизточник (първообраз на съвременната помпа).

Съвременното капково напояване води началото си от 1866 в Афганистан, като за целта са били използвани глинени тръби. По-късно е създадена перфорираната тръба в Германия. Съвременните капкови емитери са творение на Симча Блас (Израел), а първата експериментална капкова система е изградена през 1959 г. Този метод за напояване се оказва много ефективен и до края на 60-те години навлиза в Австралия, Северна и Южна Америка.

Първият патентован разпръсквач датира от 1872 г. Той е на името на Джон Гибсън от Сан Франциско, Калифорния. В следващите няколко години се патентоват различни новоизобретени разпръсквачи – разновидност на дефлекторен разпръсквач, първите дюзи. През 1916 Джон Брукс патентова своя разпръсквач. Няколко години по-късно започва масовото производството на разпръсквачи по модела на Брукс, на който е базиран съвременния разпръсквач.

За да добият съвременния си вид, напоителните системи са преминали много експерименти и промени. Днес напоителната система е много важна и полезна, не само за вашата градина, но и за вас самите – с нея поддържате растенията здрави и пестите Вашите време и средства.

Напоителни Системи НП ООД - автоматизирани напоителни системи Rainbird.